HERPESVIRUKSEN ENNALTAEHKÄISY JA HOITO

Muilla sivuilla voit löytää yleistä tietoa herpeksestä – kuten huuliherpes ja sukuelinherpes.

Tällä sivulla tarjoamme ohjeita ja neuvoja herpesoireiden luonnolliseen hoitoon, joka lyhentää oireiden kestoa, vähentää niistä aiheutuvaa kipua ja voi jopa ennaltaehkäistä herpeksen puhkeamista täysin. Sivulla mainitut ohjeet eivät sisällä herpes laastareita, lääkevoiteita, kemiallisia salvoja tai reseptilääkkeitä, joilla on monesti epätoivottuja sivuvaikutuksia.

Ei ole olemassa mitään ihmelääkettä, joka poistaisi herpeksen kokonaan, mutta on olemassa paljon hyviä ja helppoja tapoja estää herpeksen puhkeaminen ja hoitaa kivuliaita rakkuloita ja haavaumia mahdollisimman luonnollisesti.

Huuliherpeksen ennaltaehkäisy ja hoito.

Herpeksen ennaltaehkäisy

Parasta mitä voit tehdä herpeksen puhkeamisen ennaltaehkäisemiseksi, on panostaa omaan terveyteen. Terveelliset elämäntavat eivät maksa paljoa eikä niiden ylläpitämiseen tarvita paljon ylimääräistä aikaa. Jo pienillä päivittäisillä teoilla voit vahvistaa immuunijärjestelmää, joka on tärkein keino hallita herpestä ja taudin puhkeamista.

Terveelliset valinnat, kuten monipuolinen ruokavalio, säännöllinen liikunta, riittävä määrä lepoa yhdessä luonnollisten ravintolisien kanssa, kuten CBD-öljy, L-Lysiini, Moringa ja Aloe Vera, auttavat sinua pitkälle herpesviruksen hallinnassa.

Huuliherpeksen ehkäisy

Huuliherpeksen ehkäisemiseksi on olemassa muutamia keinoja. Voit esimerkiksi yrittää välttää suoraa aurinkoa huulille, koska aurinko on yksi herkimmistä herpeksen aktivoimiseen vaikuttavista tekijöistä. Perusterveelle ja hyvän vastustuskyvyn omaavalle henkilölle tällä ei kuitenkaan pitäisi olla merkitystä.

Herpes-rokote?

Tähän asti ei ole olemassa rokotetta, joka suojaisi herpes-virukselta, mutta sellainen on todennäköisesti kehitteillä ja aihetta tutkitaan jatkuvasti enemmän. Rokote prototyyppi HSV-2 virukselle on näyttänyt lupaavia tuloksia kun sitä on testattu eläimillä, mutta ei ole todennäköistä että tätä rokotetta tarjotaan ihmisille lähitulevaisuudessa.

Lue lisää kliinisistä testeistä englanniksi täältä.

Sukuelinherpes – vältä liian kireitä vaatteita

On suositeltavaa välttää kireitä ja hengittämättömiä vaatteita, kun genitaaliherpes on aktiivinen. Myös lepotilassa olevan herpeksen kannalta kannattaa suosia väljästi istuvia ja hengittäviä alusvaatteita, koska kireät ja hiostavat alusvaatteet saattavat aktivoida viruksen puhkeamisen.

On suositeltavaa käyttää puuvillaisia alusvaatteita, vaihtaa alusvaatteet päivittäin sekä välttää hiostavia nailon-sukkahousuja tai nahkahousuja, etenkin jos huomaa herpeksen alkuoireita, kuten kutinaa ja pistelyä.

Myös vaatteiden saumat ja leikkaus saattavat lisätä herpeksen puhkeamisriskiä, jos vaate hiertää tai painaa ihoa.